Tips en Trics
Hier komen tips en trics te staan. Ideen zijn altijd welkom via ons contact formulier.
Het bbq genootschap is een forum over alles wat met bbqen te maken heeft.
Ik gebruik voor het bbqen kokos briketten van het merk ecobrasa. Deze zijn toch door ervaring een van de betere briketten . Geen stinkende rook tijdens het aansteken. Een zeer constante temperatuur.
bbqen op hout is ook 1 van de leuke dingen om te proberen. Maak je eigen gloeiende kooltjes. Gebruik hiervoor beuk of eikenhout.
Welk soort rookhout bij welk soort vlees?
Voor rundvlees - Amandel , Walnoot, Pecan, Accacia, Hickory, Eik, Kers
Voor varkensvlees - Maple, Ahorn, Appel, Peer, Kers, Esdoorn, Pruim, Perzik, Eik
Voor gevogelte - Appel, Citrus, Ahorn, Druif, Appel, Peer, Kers, Puim, Perzik, Pecan
Welk vorm rookhout?
Rookhout is er heleboel soorten.
De snippers
Chunks
Houtmot
De snippers ideaal voor gas bbq
Chunks ideaal voor low and slow, lange sessies bbqen
Rookmot voor het koud roken van b.v. zalm
Temperatuur beheersing
Houtskool of briketten.
De snake methode.
Bacon of spek vlechten
Briketten in een kamado ja of nee
Minion methode voor low and slow bbq