Bbqtuin de hete  kolen

 

Tips en Trics

 

Hier komen tips en trics te staan. Ideen zijn altijd welkom via ons contact formulier.


 Het bbq genootschap is een forum over alles wat met bbqen te maken heeft.

  https://bbqgenootschap.nl


Ik gebruik voor het bbqen kokos briketten van het merk ecobrasa. Deze zijn toch door ervaring een van de betere briketten . Geen stinkende rook tijdens het aansteken. Een zeer constante temperatuur. 

bbqen op hout is ook  1 van de leuke dingen om te proberen. Maak je eigen       gloeiende kooltjes. Gebruik hiervoor beuk of eikenhout. 


 

Welk soort rookhout bij welk soort vlees?

Voor rundvlees - Amandel , Walnoot, Pecan, Accacia, Hickory, Eik, Kers

Voor varkensvlees - Maple, Ahorn, Appel, Peer, Kers, Esdoorn, Pruim, Perzik, Eik

Voor gevogelte - Appel, Citrus, Ahorn, Druif, Appel, Peer, Kers, Puim, Perzik, Pecan


Welk vorm rookhout?


Rookhout is er heleboel soorten. 

De snippers



Chunks



Houtmot


De snippers ideaal voor gas bbq


Chunks ideaal voor low and slow, lange sessies bbqen



Rookmot voor het koud roken van b.v. zalm






Temperatuur beheersing

Houtskool of briketten.


 

De snake methode. 



 


Bacon of spek vlechten




Briketten in een kamado ja of nee







Minion methode voor low and slow bbq