Bbqtuin de hete  kolen

 

Gerookte zalm op cederhoutenplankje met knoflook honing glaze.


Zalm roken op de bbq.


Ingredienten


Zalm met of zonder huid.

2 Citroenen

2 teentjes knoflook

Olijfolie

Honing

Peper

Zout



Bereiding


Als eerst laat je het plankje weken in het water voor 1 uur.

Maak je bbq klaar voor een directe bereiding op 175 graden.

Heb de zalm op smaak gebracht met peper en zout.

Doe 4 eetl olijfolie en 2 eetl honing en 2 eetl citroensap in en bakje.

Pers 2 teentjes knoflook fijn en meng alles goed door elkaar.

Als je bbq op temperatuur is leg je de zalm op het plankje en direct boven de kolen. Smeer de honing citroen glaze over de zalm.

En doe er een par schijfjes citroen op de zalm.

Na 25 minuten en bij een kern temperatuur van 55 graden is de zalm klaar.

Eetsmakelijk