Bbqtuin de hete  kolen

 

St louis Spare ribs

Volgens 3-2-1 methode. Ik heb eerst het vlies verwijderd van de ribs. 

Smeer de ribs licht in met olie om een plaklaagje te maken voor je kruidenrub.

Kruid de ribs rondom zorg dat alles goed bedekt is.

Doe de ribs indirect op de bbq en gaar deze 3 uur op de bbq bij een temperatuur van ongeveer 120 graden. Vergeet niet om het rookhout toe te voegen.

Na 3 uur gaan ze in een dubbele laag folie met daarin 3 eetl boter / 3 eetl basterd suiker / 3eetl appelsap /  3 eetl honing. Pak alles strak in.

De ribs in de folie 2 uur laten stomen in de folie.

Na 2 uur kunnen de ribs uit de folie en op de bbq indirect voor een uur drogen.

Om de 15 min heb ik ze afgelakt met een bbq sau

Voor in de folie

6 eetlepels roomboter ongezouten

6 eetlepels honing / appelsap

6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker


  • 20200820_203015
  • 20200821_101546
  • 20200821_101802
  • 20200821_110200
  • 20200821_134852
  • 20200821_135014
  • 20200821_161100
  • 20200821_162620
  • 20200821_165841
  • 20200821_170147