Bbqtuin de hete  kolen

 

Shotgun shells


Shotgun shells een heerlijk snackje.


ingredienten


500 gram half om half gehakt

20 Cannelloni kokertjes

100 gram geraspte kaas

2 etl noskos pulled pork kruiden

40 plakjes ontbijtspek

20 bolletjes mozzarella mini bolletjes

1 pakje cheddar kaas 

1 eetl worcester saus

1 ei


Bereiding


Laat de bolletjes kaas uitleggen in een vergiet.

Doe het gehakt, ei, kaas, worcester saus en de kruiden in een kom meng alles goed door elkaar.

Pak een kokertje cannelloni en doe daar in het midden een bolletje kaas in.

Vul de rolletjes aan beide kanten met gehakt, niet te hard duwen.

Snij 20 plakjes ontbijtspek door midden.

Doe de halve plakjes spek over buitenkanten van de rolletjes.

Rol nu een heel plakje spek om het rolletje.

Maak je bbq gereed voor in indirecte zone met een temp van 130 graden.

Voeg een blokje rookhout naar smaak toe.

En zet een lekbak met kokend water in de bbq.

Gaar de rolletjes voor 1uur en 30 min, en lak ze daarna af met de bbq saus.

na 15 min draai de rolletjes en lak de andere kant af met bbq saus.

Na nog 15 min snij 5 plakjes cheddarkaas in 4 delen.

Wikkel om elk rolletje aan het begin een strookje cheddar kaas omheen.

Als de kaas gesmolten is zijn ze klaar.