Sate Lemak
1000 gram Buikspek zonder zwoerd
Marinade
Marinade
30 gram Palmsuiker (ghoela djawa)
6 eetlepels Ketjap Manis
4 tenen Knoflook
4 theelepels Sambal Oelek
2 theelepels Ketoembar
2 Uien
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 theelepel Laos
Bereiding:
Snij het buikspek in blokjes van ongeveer 2 a 3 cm.
Meng de ingredienten voor de marinade door elkaar.
Meng het buikspek goed door de marinade.
Bewaar de marinade voor later.
Doe alles in een ziplock zakje en bewaar 24 uur in de koeling.
Rijg de volgende dag de blokjes buikspek aan sate pennen.
Maak je bbq gereed voor een indirecte methode.
Gaar de sates tot een kerntemperatuur van 60 graden.
Smeer de sates met de overgebleven marinade in.
En gril de sates boven direkt vuur totdat ze mooi bruin zijn en een kerntemperatuur hebben van 70 graden.
Eetsmakelijk.
Dit recept komt van https://melebest.nl/sate-lemak/