Bbqtuin de hete  kolen

 

Moink balls

Vandaag op de q Moik balls.

Afkorting van MO van moe de koe het gehakt, en OINK van varken het spek.

recept van Dennis Noskos bbq. 

Ideaal als borrelhapje in combinatie met de Pigshots ook op deze site te vinden.


De ingredienten


- 500 gram rundergehakt

- bbq saus

- bbq rub

- 40 gram Parmesaanse kaas geraspt

- 1 ei geklopt

- 50 gram gekruid paneermeel

- 2 el knoflook geperst

- 2 el peterselie gedroogd

- tl zeezout

- tl zwarte peper 

- 1 tl oregano

- prikkertjes

- appel rookhout


Bereiding 


- Doe het gehakt, ei, kaas, parneer meel, knoflook, peterselie, zeezout, peper, oregano

  in een kom en kneed alles goed door elkaar.

- Draai er gehakt balletjes van deze keer heb ik ze 12 gram gemaakt.

- Strooi wat bbq rub over de balletjes.

- Omwikkel het balletje met een half plakje ontbijtspek, en zet het vast met een     prikkertje.

- Maak de bbq gereed met een indirecte methode bij een temperatuur van 110         graden.

- Leg de moink balletjes indirect en gaar ze voor 1 uur lang tot een kern temperatuur    van 65.

- Lak dan de balletjes af met een bbq saus en laat ze nog 20 in liggen.


Eetsmakelijk