Kippendijen cake
- 1kg kippendijen
- 300gram ontbijtspek
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 250 gram champignons
- kruiden rub
- bbq saus
Kippen kruiden rub
- 1 eetlepel rozemarijn
- 2 eetlepels tijm
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1/2 eetlepel oregano
- 3/4 eetlepel zeezout
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
Snij de kippendijen in reepjes. Strooi wat kruiden rub over de kippendijen en meng goed door. Bekleed het bakblik met spek. Doe eerst een laagje kippendijen in het blik. Daarna laagje uien en paprika . herhaal dit totdat het blik vol is. Vouw het spek dicht. Zet het blik op de bbq bij een indirekte methode met een temperatuur van 120 graden. Als het een kern temperatuur van 55 graden heeft bereikt Haal je hem uit het blik en leg je hem op het rooster. Lak hem af met een bbq saus naar keuze. Als de cake een temperatuur heeft van 75 graden is hij klaar.