Bbqtuin de hete  kolen

 

Hasselback kipfilet

Hasselback kipfilet gevuld met courgette champignons

Old Amsterdam kaas.

Afgetopt met plakje brie.

Gerookt op een cederhouten plankje.

Idee van bbqbrommer Rinus Poot


Ingredienten


4 kipfilets

courgette

champigions

old amsterdam kaas

brie

2 rookplankjes

kip kruidenrub


Bereiding


Snij de kipfilets in om de 1.5 cm niet helemaal door.


Bestrooi de kipfilets met een kruiden rub


Snij de courgette en halve plakjes , en de plakjes old amsterdam in strookjes.


Vul de kipfilets.


Maak de bbq gereed voor direct grillen. Leg de rookplankjes met de kipfilets boven de kolen.


Bij een kerntemperatuur van 65 graden ongeveer een uurtje leg je een plak brie op de kip en laat deze 10 min smelten.


We hebben ze gegeten met geserveerd met gegratineerde aardappelen en salade.