Gerookte gepekelde kipfilet6 kipfilets zonder haasje
2 liter water
200 gram zeezout
200 gram donkerbruine basterdsuiker
4 laurierblaadjes
1 eetlepel gekneusde peperkorrels
1 eetlepel tijm
½ theelepel rozemarijn
Een dag van te voren maak je de pekeloplossing, dit doe je door alles behalve de kip in een pan te doen en even kort aan de kook te brengen. Roer goed door tot het zout is opgelost.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast. Haal de kipfilets uit de pekel en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze op een rekje, in de koelkast zodat ze nog wat droger worden aan de buitenkant terwijl je de barbecue aansteekt. Maak je barbecue klaar voor indirect bbqen op 107°C, Voeg het rookhout toe en leg je kip in de barbecue, weg van het vuur .Wanneer de kerntemperatuur van je kipfilets 63°C is zet je een timer voor 14 minuten. Na 14 minuten is de kip klaar en mag deze van de barbecue.
Leg de kipfilets 1 uur in de pekeloplossing.