Brood uit de Dutch Oven op de Weber bbq
De ingredienten die je nodig hebt zijn:
- 500gram meel
- 1 tl zout
- Eventueel zakje pittenmix voor op het brood
- 3 gram instant gist
- 350ml heet water
Bereiding doe het meel zout en gist in een kom en voeg het hete water toe. Meng alles goed door elkaar. Laat het deeg 2 uur rijzen. Haal na 2 uur het deeg uit de kom en bestrooi je werkplek met bloem. Maak van het deeg een mooie bol. Het deeg kan plakkerig zijn bestrooi eventueel nog wat extra bloem op het deeg. Als het een bol is doe je het op bakpapier en zet het in een kom. Ondertussen 40 kolen in de starter. Toen de kolen heet waren 10 onder en 30 op de deksel van de DO. De DO zou een temp hebben van 230 graden. Heb het deeg in de DO gedaan en na 50 min een kern temp van 95 was het brood eruit gehaald HELLAAS zwart brood. Dus de volgende dag poging 2. Voordat ik het deeg in de DO heb gedaan eerst een trivet (gietijzeren onderzetten) op de bodem gedaan. Daar het deeg op weer in bakpapier. En na 50 min bij een temp van 95 kern. Was het brood klaar. Aflaten koelen is het beste op een Doek ivm condens vorming.