Bbqtuin de hete  kolen

 

De bock knots.

Het is zaterdag , kan ik iets geks maken op de bqq was de vraag.

Nou mijn grijze hersen celletjes maar eens laten werken.

En dit is het dus ...


Ingredienten 


4 Bockworsten

16 plakjes kaas

12 plakjes ontbijt spek/bacon

1 ui gesnipperd

600 gram runder gehakt

Gehaktkruiden naar smaak ik gebruikte de Noskos The Jerk

Bbq saus naar smaak ik gebruikte Blus Hog Original

Cederhouten plankje


Bereiding


Week het plankje 1 uur in water.

Wikkel  3 plakjes kaas in het midden om de bockworst

Wikkel 1 plakje spek om het kaas.

Meng het gehakt de ui en de kruiden door elkaar.

Pak 150 gram gehakt en maak het plat.

Rol het gehakt om de Bockworst.

Kneed het gehakt tot een ronde bal.

Wikkel 3 plakjes spek om het gehakt.

Maak je bbq gereed voor indirecte zone.

Leg de Bockknotsen op het cederhouten plankje boven de kolen.

Laat het 30 minuten  roken op het plankje bij een temp van 175 .

Leg de Bockknotsen daarna indirect weg en gaar ze door tot een kern temp van 70C.

Lak ze af met wat bbq saus en laat ze nog 15 min garen.

Dus iets geks maar super lekker. Goed weekend bbq helden.