Beef jerkey
ingredienten.
- 500 gram gesneden rosbief 3mm dik
Marinade
- 6 el worcestersaus
- 4 el sojssaus
- 3 el ahornsoroop of honing
- 1 el paprika poeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl zwarte peper
- 1.2 tl chilivlokken
Doe alle ingredienten in een kom en meng goed door elkaar.
Pak een platte ovenschotel en giet daar de marinade in.
Leg nu alle plakjes rosbief in de marinade.
Dek de schaal af met alufolie en zet het een nacht in de koelkast. Haal de plakes rosbief uit de schaal en maak ze goed droog met keukenpapier. Stel je oven /bbq in op een temp van 50-70 graden en leg/hang de plakjes rosbief op/aan
het rooster. Laat de plakjes voor 7 uur drogen totdat ze leerachtig knapperig aanvoelen. Snij ze daarna in reepjes.
En bewaar ze in een luchtdichte pot.