Bbqtuin de hete  kolen

 

Bacon bom

- 400 gram ontbijtspek of lange lakken bacon

- 1kg runder gehakt

- gehakt kruiden

- bbq saus

- Zakje geraspte kaas

- 1 rode paprika

- 2 lente uien


  1. Weef van het spek een matje. Dit kan je het beste op een stuk bakpapier doen, dan kan je het straks makkelijker oprollen.

  2. Smeer het matje in met een beetje bbq-saus.

  3. Meng het gehakt in een kom met de gehakt kruiden en gelijkmatig over het spekmatje verdelen. Ook de kaas kan je hierover uitstrooien.

  4. Snijd de paprika in reepjes 
  5. Was de lente-ui, snijd de boven- en onderkant er af en leg deze in het geheel op het spekmatje.

  6. Rol het spekmatje op en leg deze gedurende 2½ uur bij een temperatuur van 130°C op de barbecue totdat je een kerntemperatuur van 65°C bereikt. Het spek moet dan mooi krokant zijn.
  7.  Lak het geheel af met een bqq saus
  • 20201105_151147
  • 20201105_151725
  • 20201105_151853
  • 20201105_152039
  • 20201105_152139
  • 20201105_152604
  • 20201105_153005
  • 20201105_154635
  • 20201105_155903
  • 20201105_180245
  • 20201105_180343
  • 20201105_180449