Bacon bom
- 400 gram ontbijtspek of lange lakken bacon
- 1kg runder gehakt
- gehakt kruiden
- bbq saus
- Zakje geraspte kaas
- 1 rode paprika
- 2 lente uien
- Weef van het spek een matje. Dit kan je het beste op een stuk bakpapier doen, dan kan je het straks makkelijker oprollen.
- Smeer het matje in met een beetje bbq-saus.
- Meng het gehakt in een kom met de gehakt kruiden en gelijkmatig over het spekmatje verdelen. Ook de kaas kan je hierover uitstrooien.
- Snijd de paprika in reepjes
- Was de lente-ui, snijd de boven- en onderkant er af en leg deze in het geheel op het spekmatje.
- Rol het spekmatje op en leg deze gedurende 2½ uur bij een temperatuur van 130°C op de barbecue totdat je een kerntemperatuur van 65°C bereikt. Het spek moet dan mooi krokant zijn.
- Lak het geheel af met een bqq saus