Bbqtuin de hete  kolen

 

Pigshots


Vandaag Pigshots op de q.

Amerikaans recept via de site van Dennis Noskos.

De naam Pigshot is bedacht omdat het op een shotglaasje lijkt.

Je hebt nodig aan ingredienten.

- 1 rookworst

- 15 plakken gerookt ontbijtspek

- 100 gram roomkaas

- 70 gram zure room

- 40 grap geraspte kaas

- 1 eetlepel bbq kruiden

- cocktail prikkers

- spuit of diepvrieszak

- rookhout appel


Ben begonnen met de roomkaas vulling. De roomkaas / zure room / kaas / bbqkruiden in een kom en meng alles goed door elkaar.

Heb de vulling in een diepvrieszakje gedaan en daar een puntje van afgeknipt zo maak je zelf een spuitzakje.

Vervolgens snij je de rookworst in plakjes van een 1.5 cm.

Snij het ontbijtspek doormidden.

Rol het spek om het plakje rookworst en zet vast met een prikkertje.

Vul ze vervolgens met de roomkaas , niet helemaal tot de rand want de vulling zet nog iets uit. Maak de bbq met een indirecte opstelling klaar bij een temp van 180 graden. Voeg appelrookhout toe.

Zet de Pigshots indirect en gaar ze voor 1 uur lang. Totdat het spek knapperig is.

Laat ze 10min rusten zodat de vulling iets kan afkoelen.

Eetsmakelijk.